Opleiding tot Orthopedagoog-Generalist

De opleiding tot Orthopedagoog-Generalist bij PPO is een verdiepend programma waarbij je opgeleid wordt tot professional op het gebied van opvoeding, leren en ontwikkeling. Zo ontwikkel je deskundigheid betreffende het uitvoeren van diagnostiek, indicatiestelling en behandeling. De orthopedagoog richt zich op kinderen en jeugdigen en diegenen die betrokken zijn bij hun opvoeding en ontwikkeling. Daarnaast richt de orthopedagoog zich op volwassenen in een orthopedagogische afhankelijkheidsrelatie.

De opleiding bestaat uit een cursorisch gedeelte en een praktijkdeel waarbij ervaring opgedaan wordt in een praktijkopleidingsinstelling. Het cursorisch onderwijs volg je bij PPO in Groningen. Dit onderwijs wordt verzorgd door diverse docenten uit de praktijk en het academische veld. Vaak zijn dit mensen die zich gespecialiseerd hebben op een bepaald gebied binnen het vak met veel ervaring.

Deze opleiding voldoet aan de eisen van de NVO voor de registratie tot NVO Orthopedagoog-Generalist. De verwachting is dat het beroep Orthopedagoog-Generalist per 1 januari 2020 wordt opgenomen in de wet BIG. Wat is BIG?