Meike Herben-Dekker

Hieronder kom je meer te weten over Meike Herben-Dekker, die de GZ volgde in de GZ2007A.

In welke opleidingsgroep zat je?
In 2009 heb ik mijn GZ opleiding (Volwassenen en Ouderen) bij PPO afgerond.

Waar werk je nu?
Ik werk bij het UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord, neurorevalidatie. Sinds 2017 ben ik in opleiding tot klinisch neuropsycholoog (KNP).

Wat voor functie heb je?
Gios (GZ psycholoog in opleiding tot specialist). Mijn werkzaamheden bestaan uit diagnostiek en behandeling van de neuropsychologische gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Daarnaast ben ik in het kader van mijn KNP-opleiding bezig met wetenschappelijk onderzoek naar sociale cognitie bij mensen met de ziekte van Huntington.

Welk onderdeel van de opleiding is je het best bijgebleven?Al sinds mijn studie psychologie ben ik erg geïnteresseerd in de neuropsychologie. Dit vak vond ik tijdens de opleiding dan ook erg leuk. Daarnaast vond ik de kennis en vaardigheden uit het blok CGT leerzaam en bruikbaar.

Wat zie jij als de grootste uitdaging binnen jouw werkveld?
De interdisciplinaire behandeling van neuropsychologische problemen zo goed mogelijk vormgeven, waarbij de expertise van verschillende disciplines optimaal wordt benut en elkaar aanvult. Daarnaast vind ik het een uitdaging om nieuwe wetenschappelijke inzichten en richtlijnen te vertalen naar het klinische werk en daarmee voor iedere patiënt de best passende behandeling vorm te geven.  

Waar krijg jij energie van in je werk?
De variatie in het werk; patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en betrokkenheid bij beleidsmatige vraagstukken.

Van welke alumnus zou je graag meer willen weten?
Marieke Kuil