Ellen Nobel

Hieronder kom je meer te weten over Ellen Nobel, die de GZ volgde in de GZ2008B.

In welke opleidingsgroep zat je?
In 2011 heb ik mijn GZ opleiding (Volwassenen en Ouderen) bij PPO afgerond.

Waar werk je nu?
Ik werk 4 dagen in de week bij Kempenhaeghe in Heeze (onder de rook van Eindhoven). Dit is een derdelijns ziekenhuis dat gespecialiseerd is in epilepsie, slaapstoornissen en kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen met een neurologische oorzaak.
Daarbij geef ik binnen de GZ-opleiding Kind & Jeugd les in neuropsychologische diagnostiek. Tot slot ben ik mijn Phd-traject bij Accare (Groningen) aan het afronden, dat zich richt op een effectiviteitsstudie bij kinderen met ADHD.

Wat voor functie heb je?
Binnen Kempenhaeghe ben ik GZ-psycholoog in opleiding tot Klinisch Neuropsycholoog. Twee jaar geleden ben ik bij het RINO deze opleiding begonnen.

Welk onderdeel van de opleiding is je het best bijgebleven?
Zoals te begrijpen vanuit mijn huidige opleiding heb ik veel plezier beleefd aan de lesdagen over neuropsychologische diagnostiek. Ook de blokken Gedragstherapie hebben een belangrijke invloed op mijn ontwikkeling gehad.

Wat zie jij als de grootste uitdaging binnen jouw werkveld?
Ik ervaar het samenbrengen van wetenschappelijke kennis en het klinisch werken als één van de leukste en meest uitdagend binnen mijn werk. Ik specialiseer graag, waardoor ik echt de diepte in kan en de vertaalslag van klinische studies naar de werkvloer kan gaan maken. 

Waar krijg jij energie van in je werk?
Momenteel geven mijn lesdagen in de opleiding tot Klinisch Neuropsycholoog mij veel energie. De nieuwe input en het verder leren zal ik altijd wel blijven zoeken. Ook het multidisciplinair werken binnen de werkgroep waar patiënten met refractaire epilepsie onderzocht worden of ze in aanmerking komen voor epilepsie-chirurgie en indien dit mogelijk is, behandeld worden, doe ik met enorm veel plezier. Vooral het werk van de klinisch neuropsycholoog leren kennen rondom invasieve diagnostiek (zoals WADA’s en wakkere operaties en sEEG’s) is voor mij een nieuwe wereld die enorm trekt. Nooit gedacht dat ik ooit in een OK zou staan, waar je onderdeel van het behandelend team bent.

Van welke alumnus zou je graag meer willen weten?
Meike Herben-Dekker