Vervolgcursus EMDR bij Volwassenen

PPO biedt in 2020 eveneens de vervolgcursus EMDR bij Volwassenen aan. De cursus is in eerste instantie bedoeld voor opleidelingen van PPO maar er is ook een aantal plaatsen beschikbaar voor externe deelnemers. Uniek aan de cursus is dat we werken met kleine groepen zodat er voldoende oefenmogelijkheden zijn en er ruimschoots aandacht is voor de individuele deelnemer. 

Doel

Het tweede gedeelte van de Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) training is bedoeld om de cursist te leren complexe traumabehandelingen uit te voeren met behulp van EMDR. Hierbij gaat het om cliënten die niet specifiek voldoen aan de diagnose enkelvoudige PTSS, maar symptomatologie vertonen welke het gevolg is van ernstige of langdurige traumatisering, bijvoorbeeld in de (vroege) jeugd. Tijdens de training wordt geleerd met protocollen te werken voor diverse EMDR toepassingen, zoals het stabiliseren van patiënten voordat er aan traumabehandeling wordt begonnen met behulp van Resource Development and Installation (RDI). Daarnaast wordt er geleerd stroef verlopende processen vlot te trekken door gebruik te maken van zogenaamde Cognitive Interweaves.

Werkwijze

De training kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in tweetallen. Bij deze laatste oefeningen wordt gebruik gemaakt van min of meer emotioneel beladen herinneringen van de deelnemers. 

Voor wie

GZ-psychologen in opleiding tot specialist en GZ-psychologen in opleiding tot psychotherapeut bij Opleidingsinstituut PPO. Tevens kunnen psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog en orthopedagogen in opleiding tot orthopedagoog-generalist met ervaring op het gebied van psychisch trauma en die eerder bij PPO een door de VEN erkende EMDR basistraining hebben gevolgd tegen een gereduceerd tarief deelnemen.  

Externe deelnemers
- BIG-registratie GZ psycholoog, Orthopedagogen-Generalist, Klinisch psycholoog, Psychotherapeut, Psychiater, Kinder- en jeugdpsycholoog (NIP), Cognitief gedragstherapeut (VGCt), Eerstelijnspsycholoog (NIP), die eerder een door de VEN erkende EMDR basistraining hebben gevolgd
- Werkzaam zijn op het terrein van de GGZ (tenminste 16 uur in de week waarvan minimaal 12 uur betrekking heeft op volwassenen).

Op de website van de Vereniging EMDR Nederland (VEN), zie deze link, staan de volledige toelatingseisen.  Ook kunt u bij de VEN eventuele dispensatie aanvragen. 

Deelnemers

Het aantal deelnemers is maximaal 24 

Accreditatie

De opleiding is erkend door de Vereniging EMDR Nederland.
accreditatie voor de cursus is als nascholing is bij de VGCt aangevraagd..

Data en locatie

2019
Najaarscursus:
3 en 4 september, 7 oktober en 25 november 2019


Leslocatie: Your Meeting,  Dr. Van Deenweg 162, 8025 BM  Zwolle

Omvang

24 uur (4 lesdagen)

Hoofddocent

Drs. E. ten Broeke, klinisch psycholoog, psychotherapeut en door de Vereniging EMDR Nederland erkend opleider.

Kosten

€ 995,- inclusief koffie/ thee, lunch en diner op de eerste dag
€ 750,- (gereduceerd tarief indien u bij PPO in opleiding bent tot GZ-psycholoog, psychotherapeut of klinisch psycholoog) inclusief koffie, thee, lunch en diner op de eerste dag.

Vragen?

Mail naar PPO