Aanmelden voor externen (voorjaarscursus) Aanmelden voor opleidelingen (voorjaarscursus)

Docent
drs. E. ten Broeke

Data
Voorjaar: VOL
30, 31 maart, 21 april en 23 juni 2018

Najaar:
10, 11 oktober, 3 november, 22 december 2018

Omvang
24 uur (4 lesdagen)

Kosten
€ 995,-
€ 720,- (voor opleidelingen)

Aanmelden voor externen (najaarscursus) Aanmelden voor opleidelingen (najaarscursus)

Basiscursus EMDR bij Volwassenen

PPO biedt in 2018 voor het eerst de cursus EMDR bij Volwassenen aan. De cursus is in eerste instantie bedoeld voor opleidelingen van PPO maar er is ook een aantal plaatsen beschikbaar voor externe deelnemers. Uniek aan de cursus is dat we werken met kleine groepen zodat er voldoende oefenmogelijkheden zijn en er ruimschoots aandacht is voor de individuele deelnemer. 

Doel

De EMDR opleiding kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in drietallen.
Na de tweede dag oefenen de deelnemers met het geleerde materiaal in de praktijk.

Voor wie

- GZ-psychologen in opleiding tot specialist en GZ-psychologen in opleiding tot psychotherapeut bij Opleidingsinstituut PPO.  Tevens kunnen psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog (piogs) die ten tijde van de start van de EMDR-cursus in opleiding zijn en minimaal één jaar in opleiding zijn bij PPO tegen een gereduceerd tarief deelnemen.  

Externe deelnemers
- registratie (of ten minste één jaar in opleiding zijnde tot) GZ psycholoog, Klinisch psycholoog, Psychotherapeut, Psychiater, Kinder- en jeugdpsycholoog (NIP), NVO generalist, Cognitief gedragstherapeut (VGCt), Eerstelijnspsycholoog (NIP).
- ten minste 16 uur per week werkzaam zijn in de GGz of een daaraan naar het oordeel van de opleidingscommissie gelijk te stellen setting, waarvan ten minste 12 uur in de patiëntenzorg met de leeftijdsgroep van de gekozen differentiatie. 

Op de website van de Vereniging EMDR Nederland (VEN), zie deze link, staan de volledige toelatingseisen.  Ook kunt u bij de VEN eventuele dispensatie aanvragen. 

Deelnemers

Het aantal deelnemers is maximaal 24 

Accreditatie

De opleiding is erkend door de Vereniging EMDR Nederland.

Data en locatie

Voorjaarscursus: 
vrijdag 30 maart 2018 (9.30 - 21.45 uur)
zaterdag 31 maart, zaterdag 21 april en zaterdag 23 juni 2018 (9.30 - 17.00 uur) 

Najaarscursus:
woensdag 10 oktober 2018 (9.30 - 21.45 uur)
donderdag 11 oktober, zaterdag 3 november en zaterdag 22 december 2018 (9.30 - 17.00 uur)

Leslocatie: Your Meeting, dr. van Wiechenweg 14, Zwolle (klik hier voor een routebeschrijving)

Omvang

24 uur (4 lesdagen)

Docent

Drs. E. ten Broeke, klinisch psycholoog/ psychotherapeut, werkzaam in Visie: praktijk voor eerstelijnspsychologie, psychotherapie & assessment te Deventer.

Kosten

€ 995,- inclusief koffie/ thee, lunch en diner op de eerste dag
€ 720,- (gereduceerd tarief indien u bij PPO in opleiding bent tot GZ-psycholoog, psychotherapeut of klinisch psycholoog) inclusief koffie, thee, lunch en diner op de eerste dag.

Vragen?

Mail naar Sarah Geerts (s.geerts@rug.nl) of neem contact op met Susanne van Aalderen, manager Bij- en Nascholing (s.van.aalderen@rug.nl)