Basiscursus EMDR bij Volwassenen

PPO biedt in 2019 wederom de cursus EMDR bij Volwassenen aan. De cursus is in eerste instantie bedoeld voor opleidelingen van PPO maar er is ook een aantal plaatsen beschikbaar voor externe deelnemers. Uniek aan de cursus is dat we werken met kleine groepen zodat er voldoende oefenmogelijkheden zijn en er ruimschoots aandacht is voor de individuele deelnemer. 

Doel

De EMDR opleiding kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in drietallen.
Na de tweede dag oefenen de deelnemers met het geleerde materiaal in de praktijk.

Voor wie

- GZ-psychologen in opleiding tot specialist en GZ-psychologen in opleiding tot psychotherapeut bij Opleidingsinstituut PPO.  Tevens kunnen psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog en orthopedagogen in opleiding tot orthopedagoog-generalist die ten tijde van de start van de EMDR-cursus minimaal één jaar in opleiding zijn bij PPO tegen een gereduceerd tarief deelnemen. 

Externe deelnemers
- BIG-registratie (of ten minste één jaar in opleiding zijnde tot) GZ psycholoog, Orthopedagoog-Generalist, Klinisch psycholoog, Psychotherapeut, Psychiater, Kinder- en jeugdpsycholoog (NIP), Cognitief gedragstherapeut (VGCt), Eerstelijnspsycholoog (NIP).
- ten minste 16 uur per week werkzaam zijn in de GGz of een daaraan naar het oordeel van de opleidingscommissie gelijk te stellen setting, waarvan ten minste 12 uur in de patiëntenzorg met de leeftijdsgroep van de gekozen differentiatie. 

Op de website van de Vereniging EMDR Nederland (VEN), zie deze link, staan de volledige toelatingseisen.  Ook kunt u bij de VEN eventuele dispensatie aanvragen. 

Deelnemers

Het aantal deelnemers is maximaal 24 

Accreditatie

De opleiding is erkend door de Vereniging EMDR Nederland.
De cursus is als nascholing door de VGCt geaccrediteerd voor 27 punten.

Data en locatie

2020
Voorjaarscursus:
donderdag 5 maart 2020 (9.30 - ±20.00 uur)
vrijdag 6 maart, vrijdag 10 april en vrijdag 22 mei 2020 (9.30 - 17.00 uur) 


Leslocatie: Your Meeting,  Dr. Van Deenweg 162, 8025 BM  Zwolle

 

2020
Najaarscursus:
donderdag 8 oktober 2020 (9.30 - ±20.00 uur)
vrijdag 9 oktober, vrijdag 13 november  en vrijdag 18 december 2020 (9.30 - 17.00 uur) 


Leslocatie: Your Meeting,  Dr. Van Deenweg 162, 8025 BM  Zwolle

 

Omvang

24 uur (4 lesdagen)

Hoofddocent

Drs. E. ten Broeke, klinisch psycholoog, psychotherapeut en door de Vereniging EMDR Nederland erkend opleider.

 

Kosten

€ 995,- inclusief koffie/ thee, lunch en diner op de eerste dag
€ 750,- (gereduceerd tarief indien u bij PPO in opleiding bent tot GZ-psycholoog, psychotherapeut of klinisch psycholoog) inclusief koffie, thee, lunch en diner op de eerste dag.

Vragen?

Mail naar PPO