Plaats mij op de wachtlijst

Docenten:
E. ten Broeke
S.B. Meijer

Periode:
30 maart - 23 juni 2018 of
10 oktober - 22 december 2018

Aantal contacturen:
24 uur (4 lesdagen)
 

Basiscursus EMDR bij Volwassenen

PPO biedt in 2018 voor het eerst de cursus EMDR bij Volwassenen aan. De cursus is in eerste instantie bedoeld voor opleidelingen van PPO maar er is ook een aantal plaatsen beschikbaar voor externe deelnemers. Uniek aan de cursus is dat we werken met kleine groepen zodat er voldoende oefenmogelijkheden zijn en er ruimschoots aandacht is voor de individuele deelnemer. 

Beide cursussen zijn op dit moment vol. Om u op de wachtlijst te laten plaatsen klikt u op de knop rechtsbovenaan deze pagina en vult het formulier in. U ontvangt zo spoedig mogelijk bericht wanneer er plaats is in de door u gewenste opleidingsgroep.

Doel

De EMDR opleiding kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in drietallen.
Na de tweede dag oefenen de deelnemers met het geleerde materiaal in de praktijk.

Voor wie

- GZ-psychologen in opleiding tot specialist en GZ-psychologen in opleiding tot psychotherapeut bij Opleidingsinstituut PPO.  Tevens kunnen psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog (piogs) die ten tijde van de start van de EMDR-cursus in opleiding zijn en minimaal één jaar in opleiding zijn bij PPO tegen een gereduceerd tarief deelnemen.  

Externe deelnemers
- BIG-registratie (of ten minste één jaar in opleiding zijnde tot) GZ psycholoog, Klinisch psycholoog, Psychotherapeut, Psychiater, Kinder- en jeugdpsycholoog (NIP), NVO generalist, Cognitief gedragstherapeut (VGCt), Eerstelijnspsycholoog (NIP).
- ten minste 16 uur per week werkzaam zijn in de GGz of een daaraan naar het oordeel van de opleidingscommissie gelijk te stellen setting, waarvan ten minste 12 uur in de patiëntenzorg met de leeftijdsgroep van de gekozen differentiatie. 

Op de website van de Vereniging EMDR Nederland (VEN), zie deze link, staan de volledige toelatingseisen.  Ook kunt u bij de VEN eventuele dispensatie aanvragen. 

Deelnemers

Het aantal deelnemers is maximaal 24 

Accreditatie

De opleiding is erkend door de Vereniging EMDR Nederland.

Data en locatie

Voorjaarscursus: VOL
vrijdag 30 maart 2018 (9.30 - 21.45 uur)
zaterdag 31 maart, zaterdag 21 april en zaterdag 23 juni 2018 (9.30 - 17.00 uur) 

Najaarscursus: VOL
woensdag 10 oktober 2018 (9.30 - 21.45 uur)
donderdag 11 oktober, zaterdag 3 november en zaterdag 22 december 2018 (9.30 - 17.00 uur)

Leslocatie: Your Meeting, dr. van Wiechenweg 14, Zwolle (klik hier voor een routebeschrijving)

Omvang

24 uur (4 lesdagen)

Docent

Drs. E. ten Broeke, klinisch psycholoog en psychotherapeut, werkzaam in Visie: praktijk voor eerstelijnspsychologie, psychotherapie & assessment te Deventer.

Drs. S.B. Meijer,  klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Opleider VGCt, trainer EMDR en trainer Dialectische Gedragstherapie (DTG). 

Kosten

€ 995,- inclusief koffie/ thee, lunch en diner op de eerste dag
€ 720,- (gereduceerd tarief indien u bij PPO in opleiding bent tot GZ-psycholoog, psychotherapeut of klinisch psycholoog) inclusief koffie, thee, lunch en diner op de eerste dag.

Vragen?

Mail naar Sarah Geerts (s.geerts@rug.nl) of neem contact op met Susanne van Aalderen, manager Bij- en Nascholing (s.van.aalderen@rug.nl)