Basiscursus EMDR bij Volwassenen

PPO biedt in 2019 wederom de cursus EMDR bij Volwassenen aan. De cursus is in eerste instantie bedoeld voor opleidelingen van PPO maar er is ook een aantal plaatsen beschikbaar voor externe deelnemers. Uniek aan de cursus is dat we werken met kleine groepen zodat er voldoende oefenmogelijkheden zijn en er ruimschoots aandacht is voor de individuele deelnemer. 

Doel

De EMDR opleiding kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in drietallen.
Na de tweede dag oefenen de deelnemers met het geleerde materiaal in de praktijk.

Voor wie

- GZ-psychologen in opleiding tot specialist en GZ-psychologen in opleiding tot psychotherapeut bij Opleidingsinstituut PPO.  Tevens kunnen psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog (piogs) die ten tijde van de start van de EMDR-cursus in opleiding zijn en minimaal één jaar in opleiding zijn bij PPO tegen een gereduceerd tarief deelnemen.  

Externe deelnemers
- BIG-registratie (of ten minste één jaar in opleiding zijnde tot) GZ psycholoog, Klinisch psycholoog, Psychotherapeut, Psychiater, Kinder- en jeugdpsycholoog (NIP), NVO generalist, Cognitief gedragstherapeut (VGCt), Eerstelijnspsycholoog (NIP).
- ten minste 16 uur per week werkzaam zijn in de GGz of een daaraan naar het oordeel van de opleidingscommissie gelijk te stellen setting, waarvan ten minste 12 uur in de patiëntenzorg met de leeftijdsgroep van de gekozen differentiatie. 

Op de website van de Vereniging EMDR Nederland (VEN), zie deze link, staan de volledige toelatingseisen.  Ook kunt u bij de VEN eventuele dispensatie aanvragen. 

Deelnemers

Het aantal deelnemers is maximaal 24 

Accreditatie

De opleiding is erkend door de Vereniging EMDR Nederland.
De cursus is door de VGCt geaccrediteerd voor 25 punten.

Data en locatie

Voorjaarscursus (VOL):
vrijdag 19 april 2019 (9.30 - ±20.00 uur)
zaterdag 20 april, zaterdag 1 juni en zaterdag 21 september 2019 (9.30 - 17.00 uur) 
Deze cursus is vol. U kunt u op de wachtlijst laten plaatsen door het invullen van het formulier onder de knop "Plaatsing op wachtlijst".

Najaarscursus:
woensdag 9 oktober 2019 (9.30 - ±20.00 uur)
donderdag 10 oktober, donderdag 14 november en donderdag 11 december 2019 (9.30 - 17.00 uur)

Leslocatie: Your Meeting, dr. van Wiechenweg 14, Zwolle (klik hier voor een routebeschrijving)

Omvang

24 uur (4 lesdagen)

Docent

Drs. E. ten Broeke, klinisch psycholoog en psychotherapeut, werkzaam in Visie: praktijk voor eerstelijnspsychologie, psychotherapie & assessment te Deventer.

Drs. S.B. Meijer,  klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Opleider VGCt, trainer EMDR en trainer Dialectische Gedragstherapie (DTG). 

Kosten

€ 995,- inclusief koffie/ thee, lunch en diner op de eerste dag
€ 750,- (gereduceerd tarief indien u bij PPO in opleiding bent tot GZ-psycholoog, psychotherapeut of klinisch psycholoog) inclusief koffie, thee, lunch en diner op de eerste dag.

Vragen?

Mail naar Sarah Geerts (s.geerts@rug.nl), onderwijscoördinator GZ