Aanmelden voor externen Aanmelden voor opleidelingen

Docenten
R. de Beer, C. de Roos en S.B. Meijer

Periode
8 november 2018 - 19 januari 2019

Omvang
30 uur (5 lesdagen)

Kosten
€ 1195,-
€ 895,- (voor opleidelingen)

Basiscursus EMDR bij Kind en Jeugd

PPO biedt in 2018 voor het eerst naast de cursus EMDR bij Volwassenen ook een cursus EMDR bij Kind en Jeugd aan. De cursus is in eerste instantie bedoeld voor opleidelingen van PPO maar er is ook een aantal plaatsen beschikbaar voor externe deelnemers. Uniek aan de cursus is dat we werken met kleine groepen zodat er voldoende oefenmogelijkheden zijn en er ruimschoots aandacht is voor de individuele deelnemer. 

Doel

De EMDR opleiding kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in drietallen.

In de basistraining bij kinderen en adolescenten staat in de eerste twee dagen het aanleren van het standaardprotocol voor volwassenen centraal. Daarna volgen drie dagen om de toepassing bij kinderen en adolescenten onder de knie te krijgen. Indien U werkt met zwakbegaafde volwassenen die verstandelijk functioneren op een leeftijd van 18 jaar of jonger, komt de opleidingsroute EMDR bij kinderen en adolescenten het meest in aanmerking.

Voor wie

- GZ-psychologen in opleiding tot specialist en GZ-psychologen in opleiding tot psychotherapeut bij Opleidingsinstituut PPO.  Tevens kunnen psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog (piogs) die ten tijde van de start van de EMDR-cursus in opleiding zijn en minimaal één jaar in opleiding zijn bij PPO tegen een gereduceerd tarief deelnemen.   

Externe deelnemers
- registratie (of ten minste één jaar in opleiding zijnde tot) GZ psycholoog, Klinisch psycholoog, Psychotherapeut, Psychiater, Kinder- en jeugdpsycholoog (NIP), NVO generalist, Cognitief gedragstherapeut (VGCt), Eerstelijnspsycholoog (NIP).
- ten minste 16 uur per week werkzaam zijn in de GGz of een daaraan naar het oordeel van de opleidingscommissie gelijk te stellen setting, waarvan ten minste 12 uur in de patiëntenzorg met de leeftijdsgroep van de gekozen differentiatie. 

Op de website van de Vereniging EMDR Nederland (VEN), zie deze link, staan de volledige toelatingseisen.  Ook kunt u bij de VEN eventuele dispensatie aanvragen. 

Deelnemers

Het aantal deelnemers is maximaal 24 

Omvang

30 uur (5 lesdagen)

Accreditatie

De opleiding is erkend door de Vereniging EMDR Nederland.

Docenten

De opleiding wordt gegeven door drs. R. de Beer, drs. C. de Roos en drs. S.B. Meijer:

drs. R. (Renée) Beer, klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Door EMDR-gecertificeerd trainer EMDR with children and adolescents. Supervisor voor VEN en VGCt.
drs. C. (Carlijn) de Roos, klinisch psycholoog en psychotherapeut.  Door EMDR-gecertificeerd trainer EMDR with children and adolescents. Supervisor voor VEN, VKJP en VGCt.   
Drs. S.B. Meijer,  klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Opleider VGCt, trainer EMDR en trainer Dialectische Gedragstherapie (DTG). 

Kosten

€ 1195,- inclusief koffie/ thee, lunch en diner op de eerste dag
€ 895,- (gereduceerd tarief indien u bij PPO in opleiding bent tot GZ-psycholoog, psychotherapeut of klinisch psycholoog) inclusief koffie, thee, lunch en diner op de eerste dag.

Data en locatie

8, 9, 17 november en 15 december 2018 en 19 januari 2019.

De cursus omvat 5 lesdagen.

Leslocatie: Your Meeting, dr. van Wiechenweg 14, Zwolle (klik hier voor een routebeschrijving)

Vragen?

Mail naar Sarah Geerts (s.geerts@rug.nl) of neem contact op met Susanne van Aalderen, manager Bij- en Nascholing (s.van.aalderen@rug.nl)